Németország

Kvótaeljárás – Merkel: nincs kivetnivaló az Európai Bizottság lépésében

Új álmok Angela életében

Nincs kivetnivaló az Európai Bizottság (EB) lépésében – mondta Angela Merkel német kancellár csütörtökön Berlinben a Csehországgal, Lengyelországgal és Magyarországgal szemben a menekültek európai uniós tagállamok közötti elosztásának ügyében indított kötelezettségszegési eljárással kapcsolatban.

Jüri Ratas észt kormányfővel folytatott megbeszélése után sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva elmondta, hogy az EB “azt teszi, amit felelősségi körében meg kell tennie, és amiről azt gondolja, hogy tennie kell, ezért számomra semmiféle ok nincs a bizottság bírálatára”.
Hozzátette, hogy a júliusban kezdődő észt európai uniós soros elnökség egyik kiemelt témája a migráció. Mint mondta, nem lehet “csodát várni” az észt elnökségtől, mert “nagyon kemény álláspontok” jellemzik a sok összetevőből álló ügyről zajló párbeszédet.
Kiemelte, hogy Észtország a “részarányának megfelelően befogad menekülteket” és segít nekik, ami “jó üzenet”, és köszönet jár érte a balti országnak.
Jüri Ratas hangsúlyozta, hogy a migráció és a menekültek témája végigkíséri majd az észt soros elnökséget. Ez “nagyon nehéz téma, de megpróbálunk egyensúlyt találni az egyes tagállamok között, amennyire csak lehet” – tette hozzá.
Hozzátette: nagyon fontos mindig szem előtt tartani, hogy egyaránt szükség van a szolidaritásra, az uniós külső határok védelmére és az együttműködésre az afrikai államokkal.
MTI

Olvassa el ezt is
Kormánygépnek ütközött egy furgon Dortmundban

Arold Péter Érdekes baleset történt a dortmundi repülőtéren Németországban. Kormánygépnek ütközött egy furgon Dortmundban. Az első vizsgálati részletek furcsa okokat Elolvasom

Kételkedik a német szövetségi alkotmányvédelmi hivatal

Tüntetés Chemnitz Tovább tekeredik a németországi Chemnitzben történt gyilkosság kígyója. Kételkedik a német szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) Elolvasom

Cáfolat a Soros-tervről

Soros György alapítványainak, a Nyílt Társadalom Alapítványoknak a budapesti szóvivője a hvg.hu-nak elmondta, mit gondolnak a nemzeti konzultáció 7 kérdésében megfogalmazott, hamisabbnál Elolvasom

SOS Méditerrannée. A szervezet segítséget kér a menedékkérőknek

A Földközi-tengeren érkező bevándorlóknak és menekülteknek segítséget nyújtó két civil szervezet egyike, az SOS Méditerranée szombaton azt közölte, hogy a Elolvasom

Minket az ön véleménye is érdekel

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé.