Németország

Október végéig repül még az Air Berlin

Október 28-ig üzemelnek még a fizetésképtelen Air Berlin járatai – jelentette be a légitársaság. Csütörtökig folynak a tárgyalások az easyJettel és a Lufthansával és amint megvan a megállapodás a szétdarabolásról, az eladásra nem kerülő üzletágakat bezárják.

Még több hétbe telhet, amíg a szabályozó hatóságok jóváhagyják a tranzakciókat és a járatok addig úgy repülhetnek, hogy más légitársaságok üzemeltetik őket, akik a személyzettel együtt lízingelik a gépeket. Augusztus óta állami pénzből működött a légitársaság.

A Niki és az LG Walter légitársaságok nem esnek a fizetésképtelenség alá, ezek folyamatosan üzemelhetnek. A hosszú távú járatok többségét törölték, amiket még nem, azokat október közepéig fogják.

A hírek szerint a Lufthansa vinné a Niki és az LG Walter légitársaságokat, 81 géppel, míg az easyJet 27-30 gép iránt érdeklődik. A Lufthansa múlt hónapban bejelentette, hogy 1 milliárd eurót szabadított fel arra a célra, hogy az Eurowingsnek új gépeket vegyen, amelyek valószínűleg az Air Berlintől jönnek majd. Lapértesülések szerint viszont az korántsem biztos, hogy az easyJettel is sikerül megállapodni, miután a diszkont légitársaság lefelé módosította az ajánlatát. Elképzelhető, hogy inkább a múlt héten csődbe ment légitársaság, a Monarch Airlines iránt érdeklődik.

(Reuters)

Minket az ön véleménye is érdekel

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*