USA

Csak erős idegzetűeknek

Mint mondja a mondás, a hülyeségnek nincs határa. És valóban. a videóban szereplő két lány úgy döntött, hogy belekóstol  a világ legerősebb paprikájába. Az eleje viccesnek tűnt, de aztán jött a borzalom. Szerencsére túlélték. Kérjük ne kövessék tettüket.

Egy dél-karolinai farmer, Ed Currie termeli azt a Carolina Reaper névre keresztelt paprikát, amely az egész világon is a legerősebbnek számít, mivel egy-egy jól sikerült darabja elérte a 2,2 milliós Scoville csípősségi egységet (SHU = Scoville Hot Unit) – olvasható az agrarszektor.hu-n. A világ fejlődik, hiszen öt éve a Guinness World Records szerint a világ legerősebb paprikája a Naga Viper chili volt, amelynél 1,382 milliós Scoville-egységet mértek. Csak összevetésül: a paprikaspray ereje 5000, a magyar paprikáké pedig 2500 körül van a Scoville-skálán, bár őszintén szólva nagyjából ez az a határ, amikor nem csak a kapszaicin „ízét” lehet érezni, hanem mindazokat a zamatokat is, amelyek oly finommá teszik a paprikás ételeinket.

Carolina_Reaper

Ed Currie mániákus: a Carolina Reaper ugyanis a Pakisztáni Naga és a Red Habanero keresztezésének eredménye. Így viszont a farmer azzal büszkélkedhet, hogy létrehozta a legerősebb fajtát. Igaz, igyekeznie kellett, mert Trinidad és Tobago őshonos büszkesége, a csak néhány éve felfedezett Moruga Scorpion SHU csúcsértéke 9 ezerrel haladja meg a 2 milliós egységet. (blog.syngenta.hu, agrarszektor.hu)


Hirdetés


Minket az ön véleménye is érdekel

Egy hozzászólás

  1. Ráadásul a barna leharapta a felét. Gőze sem volt, hogy mit is vett a szájába. Mindezt bikiniben. Már azt vártam, hogy valamelyik a szemébe nyúl.

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé.