Európa, Németország

Kormánygépnek ütközött egy furgon Dortmundban

Arold Péter

Érdekes baleset történt a dortmundi repülőtéren Németországban. Kormánygépnek ütközött egy furgon Dortmundban.

Az első vizsgálati részletek furcsa okokat neveztek meg: A repülőtér egyik alkalmazottja szerint egy úton egy piros furgon közlekedett a kifutópályán. Amikor meglátta a kancellár fehér jetjét a “Németországi Szövetségi Köztársaság” felirattal, kiugrott a járműből hogy mobiltelefonjával lefotózza.
A kancellár iránti lelkesedése komoly következményekkel járt, ugyanis a furgon vezetője  nem húzta be a Renault kézifékét, ami lassan továbbgurult és neki ütközött a fehér “Global 5000” orrának. A gép borítólemeze megrepedt, és megrongálódott az orra is.
Merkel ezzel a géppel utazott volna egy találkozóra, de mivel a gép megsérült, kénytelen volt egy helikopterrel utazni.

A Luftwaffe-nak egyre több problémája van a baleset miatt, ugyanis több kormánygép is sérült, vagy karbantartásra vár. Jelenleg a négy „Global” gépből egyik sem áll rendelkezésre, és még a nagy A340-es repülőgépek egyikét is hetekig karbantartják. Ennek eredményeképpen egyre nehezebbé vált Merkel utazásait szervezőknek, hogy megtervezzék a kancellár és a miniszterek útjait, ezért egyre gyakrabban szükséges a hagyományos ülés foglalás polgári gépeken.

 

Bus rammt Kanzler-Jet
Der Spiegel

Az utóbbi hónapokban több probléma is volt a légi járművek készenléti készségével kapcsolatban: Áprilisban a “Konrad Adenauer” gumiabroncsa a New York-i leszálláskor ment tönkre, februárban Maas repülőgépe Maliban maradt.
Még drámaibbak voltak a “Global 5000” technikai problémái április közepén, amikor a Bundeswehr pilótái a berlini-Schönefeld-i karbantartó létesítményből felszálltak a géppel, rövid időn belül a felszállás után elvesztették a repülőgép feletti uralmat, és vészhelyzeti leszállást kellett végezniük. Letértek a kifutópályáról, és áthajtottak a gyepen. A gép fúvókája megsérült.

Spiegelonline

Ha további érdekes hírekre kíváncsi látogassa meg Facebook oldalunkat is vagy keresse fel magazinunkat

Minket az ön véleménye is érdekel

Hozzászólás lezárva