Európa, Nagy Britannia

Az angoloknál is bekapcsolódik a hadsereg

A Downing Street vasárnap bejelentette, hogy a brit hadsereg bekapcsolódik a legveszélyeztetettebbek napi ellátásának biztosításába.

A védelmi minisztérium húszezer tartalékost mozgósított annak érdekében, hogy segítsenek eljuttatni az idős, beteg emberekhez az élelmiszert és egyéb alapvető napi szükségleti cikkeket.
Boris Johnson brit miniszterelnök szerint ha az ország nem fog össze az új koronavírus okozta járvány megfékezése végett, Nagy-Britanniában is olyan helyzet alakulhat ki, mint Olaszországban.
Johnson, aki a brit szokások szerint ilyenkor ünnepelt anyák napja alkalmából intézett üzenetet a lakossághoz, közölte: az idős, gyengélkedő édesanyáknak adható legszebb ajándék most az, ha gyermekeik ezúttal nem tesznek látogatást náluk, hanem digitális eszközök igénybevételével, távolról köszöntik fel őket.
“Hívjuk fel őket, létesítsünk videokapcsolatot velük, hívjuk őket a Skype-on, hogy elkerülhető legyen a felesleges fizikai kapcsolat vagy közelség” – fogalmazott vasárnapi üzenetében a kormányfő.
Johnson szerint ugyanis minden statisztika azt mutatja, hogy az idős, veszélyeztetett emberek sokkal nagyobb valószínűséggel halnak bele a Covid-19 betegségbe, mint mások.
Hozzátette: tudja, hogy a brit kormány által hozott korlátozó intézkedések békeidőben és háborús időszakokban egyaránt példátlanok, de a megbetegedések és a halálozások számának grafikonján mérve Nagy-Britannia két-három héttel jár Olaszország mögött.
Sadiq Khan, London polgármestere a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorának nyilatkozva azt mondta, hogy a rendkívül sűrűn lakott brit főváros a járvány terjedése szempontjából több héttel a brit átlag előtt jár, ezért itt különösen fontos, hogy a lakosság tartsa magát a korlátozó előírásokhoz, ne gyülekezzen nagy tömegekben és ne tegyen felesleges utazásokat.
Khan elmondta, hogy ő is otthonról dolgozik.
A legutóbbi adatok alapján az Egyesült Királyság egészében eddig 233 halottja van a járványnak, és a szűréssel kimutatott fertőzések száma átlépte az ötezret.
Az NHS tájékoztatása szerint az országban eddig 72 818 szűrést végeztek és 5018 páciens szervezetében mutatták ki a Covid-19 betegséget okozó új koronavírust.
Ez azt jelenti, hogy a szombat estével zárult 24 órában 1035-tel emelkedett a hivatalosan azonosított brit esetek száma; ez eddig a legnagyobb napi növekedés.
Az NHS vasárnap tájékoztatási kampányt kezdett a legveszélyeztetettebbek körében. Az egészségügyi szolgálat 1,5 millió britnek ír levelet, illetve küld szöveges üzenetet, arra kérve őket, hogy a következő 12 hétben, saját védelmük érdekében ne mozduljanak ki otthonaikból.
A kampány elsősorban azokat érinti, akik az NHS nyilvántartása alapján az elmúlt időszakban szervátültetésen estek át, súlyos krónikus légúti betegségekkel küszködnek vagy olyan daganatos betegségük van, amely immunrendszerüket gyengíti.

 

Ezt is olvassa el!
Gond lesz az angol jogsikkal?

A brit kormány azt javasolja a Nagy-Britanniában kiállított gépjárművezetői jogosítványok tulajdonosainak, hogy ha más EU-országokban élnek, minél előbb cseréljék ki Elolvasom

Aljas provokációjának tartja a Szkripal-ügyet

A brit hatóságok "aljas provokációjának" minősítette a Szkripal-ügyet Szergej Nariskin, az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) igazgatója újságíróknak nyilatkozva csütörtökön Elolvasom

Pokolba a helye Brexit kitalálóinak

A pokolban van egy külön hely azok számára, akik az Egyesült Királyság európai uniós kiválásáért kampányoltak anélkül, hogy bármiféle tervük Elolvasom

Kilépnének, de mégis szavazhatnak

Továbbra is aggályos Nagy-Britannia az EU-ból történő kilépésének következményei. A kilépés tárgyában tartott nem ügydöntő jellegű 2016. júniusi népszavazást követően az Egyesült Elolvasom

Szerző Bejelentette lemondását pénteken Theresa May brit miniszterelnök, közölve, hogy június 7-én távozik a kormányzó Konzervatív Elolvasom

London szabadkereskedelmi megállapodásra törekszik Amerikával

Szerző  Nagy-Britannia szabadkereskedelmi megállapodást szeretne kötni az Egyesült Államokkal - mondta Theresa May brit kormányfő a Elolvasom

Egy meleg párt vertek meg egy buszon Londonban

Arold Péter Két nőt támadott, hogy homofób londoni társaság, miután megtagadták a kérésüket, hogy  csókolózzanak előttük a buszon. A 28 Elolvasom

Szerző Juncker Boris Johnsonnak: Nem tárgyalható újra a brexitmegállapodás Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke telefonon Elolvasom

Késeléses támadásban ketten megsérültek vasárnap délután London déli részén

Késeléses támadásban ketten megsérültek vasárnap délután London déli részén, a támadót a rendőrök lelőtték. A Scotland Yard "terrorizmushoz kötődőnek" minősítette Elolvasom

Minket az ön véleménye is érdekel

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .