This photograph taken on August 19, 2021 in Paris, shows a giant crane outside Notre-Dame Cathedral, which was partially destroyed when fire broke out beneath the roof on April 15, 2019. (Photo by STEPHANE DE SAKUTIN / AFP)

Elkezdhetik a Notre Dame katedrális felújítását

Arold Péter

A székesegyház első helyreállítási munkálatai még a télen elindulnak – állítja a megőrzéséért felelős közintézmény.

Véget ért a párizsi Notre-Dame székesegyház biztosításának és megerősítésének szakasza, ahol több mint két éve pusztított tűz, és átadták azt a helyreállítási szakasznak, jelentette be szombaton a megőrzéséért felelős közintézmény.

A párizsi Notre-Dame székesegyház biztosítására és megerősítésére irányuló munka, amely 2019. április 16-án (a tűz utáni napon) kezdődött, a kitűzött ütemtervnek megfelelően sikeresen befejeződött.

A katedrális most teljesen biztonságos a most elvégzett munkáltok után, amely magában foglalta a tűz idején ott lévő állványok leszerelését, a nagy orgona eltávolítását. Lebontották a támpilléreket, eltakarították a maradványokat és a közlekedést is biztonságossá tették a katedrálisban.

Ugyanakkor a sajtóközlemény szerint a helyreállítási fázist előkészítették, és most mindent megtesznek annak érdekében, hogy az idei télen megkezdhessék a helyreállítási munkálatokat – írja a Le Figaro

Vélemény?
Minket az ön véleménye is érdekel